Rundvandrevejene ved Trehøje

Danmarks længste rundvandrevej..
176 km og Vestjyllands højeste punkt. Rundvandrevejene ved Trehøje er, som den længste i Danmark, en vandretur værd. Her kan nydes udsigten fra Vestjyllands højeste punkt, Tihøje, med sine 111 meter eller Trehøje med sine 102 meter over havets overflade. Højene åbner for store åbne vidder med pragtfulde udsigter ud over den jyske hede.

Området ligger på den kuperede Skovbjerg Bakkeø, der blev skabt under næstsidste istid for mere end 130.000 år siden. Skovbjerg Bakkeø er i dag et af vores mest uforstyrrede landskaber.

På vandreturen på bakkeøen kan opleves stille, duftende og dunkle plantager i smuk harmoni med rislende bække, gamle egekrat og kuperede ådale. Den pragtfulde afvekslende natur giver mulighed for fred og ro i pagt med naturen. Naturen kommer her til sin ret, da der er stor afstand mellem landsbyer og gårde. Hyggelige småbyer, åbne landbrugsarealer og højtliggende oldtidshøje vidner dog om de mange mennesker, der lever her, og har levet her, igennem flere tusinde år.

Kom godt på vej.. Det anbefales at tage mad og drikke med, når man går sig en tur på rundvandrevejene, da der kun er indkøbsmuligheder i byerne. Turene er delt op i 8 forskellige ruter, der har en længde på mellem 17 og 30 km. Rute 1, 2 og 3 udgår fra Vildbjerg. Rute 4 og 5 udgår fra Sørvad og rute 6, 7 og 8 udgår fra Ørnhøj. Enkelte steder er der mulighed for at tage en kortere tur for at nyde mange af de spændende oplevelser området byder på.

Ruteafmærkning er foretaget med pæle, ca 80 cm høje. Pælens top har rutens farve. Hvor to ruter er sammenfaldende, er ruteafmærkningen to-farvet. Enkelte steder, hovedsageligt i byerne, er opsat højthængende skilte i rutens farve og med sort pil. Sådan finder du Rundvandrevej Trehøje.

I området mellem Herning og Holstebro, ved Trehøje og Vildbjerg, ligger otte fantastiske vandreruter der byder velkommen til en dejlig travetur i det vestjyske landskab. Rundvandrevejene ved Trehøje er blevet til i samarbejde mellem daværende Trehøje Kommune, Trehøje Turistudvalg og Marchforeningen Hosekræmmerne og er åben for alle gående året rundt. Ruterne går mange steder af private veje og stier, vis derfor hensyn og gør ikke ophold nær beboelse med mindre der er givet lov. Ruten er ikke velegnet til kørestole eller barnevogne og hunde skal holdes i snor på hele ruten. Gå i pilens retning.

 Detaljeret brochure og kort kan ses og downloades, ved at klik her..